De drie Maasketiers

Vrolijke muzikale wintervoorstelling voor jong en oud


Dat was het weer voor dit seizoen!!!


 

Maasketiers_ROOD-2jpg_Page1

Het zit er weer op voor dit jaar.

Wil je nog even na genieten?

 

Hieronder een paar foto’s van enkele scenes uit het stuk:

 

 

 

 

Maasketiers_groot_Page2

De voorstellingen zijn gebaseerd op de Engelse Christmas Pantomime. Volgens veel Engelsen hoort dat net zo bij het kerstfeest als de kerstboom en Christmas Carols. Die Engelse pantomime heeft niets te maken met de pantomime, zoals wij die kennen. Het is een familievoorstelling pur sang: een show met ongecompliceerd plezier voor alle leeftijden.

 

De titel is meestal ontleend aan een bekend verhaal uit de wereldliteratuur. Het oorspronkelijke verhaal is vaak niet meer dan de kapstok, waaraan het hele gebeuren wordt opgehangen. Maar het echte plezier – voor jong en oud – zit in de manier, waarop de acteurs hun rol invullen (of uit hun rol vallen) en de manier, waarop het publiek erbij wordt betrokken: meezingen met de vele liedjes; “boe” roepen als de schurk het toneel opkomt; als een acteur zijn publiek probeert te overtuigen met de woorden : “Echt wel…!”, daarop meteen terug roepen: “Echt niet..!”
De decors zijn vaak uitgevoerd in bordkarton, mannenrollen worden soms door vrouwen vervuld en omgekeerd … het hoort er allemaal bij!

 

Enkele jaren geleden kwam Reinier van Mourik op het idee iets dergelijks in Theater ’t Kapelletje uit te voeren. De meeste van deze stukken werden door hemzelf geschreven en/of geregisseerd. Je herinnert je ongetwijfeld titels als:

“De Overwintering op het Noordereiland”, “De Klokkenluider van de Euromast”, “De Twee Weezen in Charlois”, “Donkie Sjot” of “Dr. A. Cula”. Inmiddels is Reinier zich met andere dingen gaan bezighouden en is een nieuwe ploeg aangetreden met nieuwe ideeën en een fris élan. Maar de bedoeling is onveranderd: het Rotterdamse publiek een middag of een avond onvervalst plezier te bezorgen.

 

In Nederland krijg je maar zelden de gelegenheid iets van deze oer-Engelse traditie te proeven. Maar nu hebt je de kans in Theater ’t Kapelletje.