De Koffer

Agge Nebbisj Klezmerband – Rotterdam


reserverenzaterdag 9 juni – 20:15 uur

 

Toegang: € 10,00


aggenebbisj poster de koffer 't kapelletje

 

In het  programma ‘De Koffer’ zwerft Agge Nebbisj langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd.

Al in de middeleeuwen ontstonden uit de vermenging  van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino-muziek. Van daar uit waaierden de melodieën uit naar Midden- en Oost Europa en naar de Balkan. Met de vlucht van honderdduizenden Joden naar Noord- en Zuid Amerika staken ook hun melodieën de oceaan over en werden ritmes en instrumenten uit andere culturen toegevoegd waardoor nieuwe kleuren en sferen ontstonden.

 

In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor op de vlucht zijn, maar ook als middel om elkaars culturen te begrijpen, om op te dansen en bij te huilen.

 

Klezmerband Agge Nebbisj heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie kunnen zij verschillende klezmer stijlen spelen. Sinds januari 2017 speelt Agge Nebbisj met een deels nieuwe bezetting, maar nog steeds met dezelfde passie.

agganebisj 1