Feestelijke opening poort

love i a V12defKleinVoorzijdeOp zaterdag 17 februari werd op feestelijke wijze de vernieuwde poort (aan de kant van de Van der Sluysstraat) van de steeg tussen de Vander Sluysstraat en de Schiekade geopend. De ingang van ons theater ligt aan deze steeg.

De opening vond plaats in het kader van het buurtproject “Love is all”.

Een groot aantal buurtbewoners had zich verzameld in buurthuis de Waerschut.  Daarvandaan leidde Ruud Bergamin met zijn saxofoon de mensen in optocht naar de poort aan de Van der Sluysstraat.

 

Hier werden zij toegesproken door Ed Koop van de Bewonersvereniging Provenierswijk, die zwaar heeft ingezet om de muurschilderingen en planten in de steeg te realiseren. Hij bracht deze opening in verband met het thema van Love is all: ontmoeting en verbinding. Zo staat de steeg niet alleen voor de verbinding tussen de Van der Sluysstraat en de Schiekade, maar ook voor de verbinding tussen steen en groen (door de groenstroken die op de muur zijn aangebracht). En de verbinding tussen mens en kunst, concreet in de vorm van Theater ’t Kapelletje (waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten) en de muurschilderingen van Albert Kramer. En in die muurschilderingen wordt weer de verbinding tussen verschillende culturen gesymboliseerd door muziekinstrumenten uit verschillende culturen met elkaar te verweven. Daarom staan op de ene kant van de poort de eerste noten van het prachtige lied van Beethoven: “Alle Menschen werden Brüder”, terwijl aan de andere kant deze tekst in verschillende talen wordt weergegeven.

De Straatklinkers stonden al klaar om dit lied met verve tot klinken te brengen, waarbij de aanwezige buurtbewoners uit volle borst meezongen. Daarna ging de hele stoet onder gitaarspel naar de speeltuin, waar leden van de Theaterwerkgroep Ouwe Rotten in verschillende scenes het thema van het project tot uitdrukking brachten.

 

 

Vervolgens trok men naar ’t Fundament, de nieuwe repetitieruimte van Theater ’t Kapelletje, waar de eerder deze week gemaakte kindertekeningen over liefde, ontmoeting en verbinding werden bekeken. Tenslotte was iedereen welkom in de foyer van het theater, waar men kon kijken naar de tentoonstelling “Een vleugje liefde” met werken van de uit Syrië gevluchte artiest, kunstschilder, schrijver/dichter, zanger en regisseur Firas Kaloussiyh.

Graag maakte men hier tevens van de gelegenheid gebruik al dan niet onder het genot van een drankje even weer lichamelijk een beetje op te warmen, want ondanks de hartverwarmende woorden, afbeeldingen en optredens en het heldere zonnetje was het buiten best een beetje koud.

 

Maar weer helemaal opgewarmd en aangesterkt ging de optocht verder naar huisgalerie Hans van den Hooven, Proveniersplein 10 b, waar het programma werd voortgezet.

 

Love is all film

 

Klik hier voor een samenvatting van dit project gemaakt door Wijk-tv.