Het Pandora project

Theater ’t Kapelletje presenteert een geheel vernieuwende theaterervaring, die je niet mag missen!


000 Reserverenvrijdag 9 november – 20:00 uur

 

000 Reserverenzaterdag 10 november – 20:00 uur

 

Toegang: € 12,50.     NB: Voor deze voorstelling moet je goed ter been zijn (lopen, traplopen, staan).


PP-poster5

Volgens de Griekse mythologie maakte de god van het vuur, genaamd Hephaestus, in zijn werkplaats de eerste vrouw: Pandora.
Aanvankelijk was het een metalen beeld, maar het was zo mooi dat Zeus besloot het leven te schenken.

 

 Zeus zond Pandora als geschenk aan Epimetheus die haar tot zijn vrouw maakte. Als huwelijksgeschenk kregen zij een mooie doos, versierd met goud en edelstenen. Deze doos zat op slot, maar Zeus had de sleutel erbij gegeven en tegen Pandora gezegd dat als ze gelukkig wilden leven, ze de doos nooit moest openen.

 

 Op een bepaald moment won de nieuwsgierigheid het en opende Pandora de doos. In een klap kwamen daar alle tegenslagen en onheil uit die een mens maar kunnen treffen: ziektes, verbittering, pijn en alle mogelijke kwaad. Als laatste kwam echter de hoop eruit, in de vorm van een vogel. Dat was de boodschap van de troost voor de mensheid.

Het Pandora Project is ervaringstheater (immersive theatre) waarbij de toeschouwer zich onderdompelt in zwarte dozen, onverwachte ontmoetingen en een eigen beeld van hoop.

Zit je bij een traditionele toneelvoorstelling in het donker en kijk je naar een gemaakte werkelijkheid op het toneel, bij ervaringstheater zit je er middenin. Je beweegt tussen werelden en creëert je eigen ervaring. Die kan voor elke bezoeker weleens anders uitpakken. In deze voorstelling loopt je misschien zomaar tegen een 1op1 voorstelling aan. Een unieke ervaring waarbij alleen jij het publiek bent. Een privé-voorstelling alleen voor jou. Je zal dan mogelijk iets anders missen, want in deze voorstelling kan je niet alles meemaken.

Beleef het alleen en maak jouw wereld van Pandora op jouw manier. Deel het achteraf in de foyer, blijf nog even hangen en luister naar elkaars verhalen en belevenissen.

 Get in the box!