KRT

Krt 2

 

Een van de allereerste groepen die repetitieruimte ’t Fundament betraden was het Klein Rotterdams Toneel. Vroeger het Katholiek Rotterdams Toneel, met in de begintijd jaren 30 een geestelijke in de ballotage. In 1988 werd het ‘Klein’.

Deze op één na oudste toneelvereniging van Rotterdam was zeer productief, met soms 4 producties per jaar. Het KRT heeft haar 85-jarige jubileumvoorstelling nog gemaakt in Theater Maatwerk, maar dat sloot de deuren. De opening van ’t Fundament sloot naadloos aan.

 

KRT is immer en nog steeds een springlevende groep, met leden van 27 tot 87 jaar, (Henk Derksen) Ze maken een variëteit aan voorstellingen, maar steeds op zoek naar kwaliteit en veel spelplezier. Van Tsjechov, modern tot Shakespeare, of eigengemaakte stukken.

In ’t Fundament heeft KRT de eenakter ‘leuk je te ontmoeten’, een bewegingstheater-voorstelling gemaakt onder regie van Tessa Naber. Op het Amateur Theater Festival Rotterdam ging het KRT ervandoor met de vakjury-prijs.

 

En ze gaan in maart voort met een nieuwe productie met 10 spelers o.l.v. Serge Hogenbirk. KRT wordt vast 90 in ’t Fundament.

 

KRT atfr