Non-dualiteit in jouw praktijk

Lezing over ‘Gesprekken op de grens van het denken’ door Rients Ritskes


vrijdag 29 juni – 19.30 uur

Toegang: € 5

reserveren

 


Rients RitskesAanleiding voor de lezing is het verschijnen van het boek
‘Non-dualiteit in de praktijk. Gesprekken op de grens van het denken’,
van Rients Ritskes en Arthur Nieuwendijk.
Dit boek is de weerslag van een aantal gesprekken tussen zenmeester Rients en filosoof Arthur. Ze bieden ons met hun gesprekken dieper inzicht in onszelf en onze drijfveren en bieden daarnaast verrassend praktische handvatten voor het vinden van rust en geluk in het dagelijks leven.

Non-dualiteit en relaties

Relaties zijn in allerlei verband voor bijna iedereen een grote uitdaging.
Het wordt enerzijds steeds gemakkelijker om de goede match te vinden, anderzijds lijkt het steeds moeilijker om echt goed te matchen. Dit geldt privé net zo goed als op de werkvloer. Een non-duale benadering van relaties werpt een nieuw licht op deze problematiek. Door veel duidelijker te krijgen waar we één zijn en waar twee, ontwikkelt zich de potentie van een diepe verbondenheid. Het bewustzijn van onze drijfveren en afwegingen speelt hierin natuurlijk een grote rol. In deze lezing zal Rients ingaan op hoe we onze vaardigheid om verbindende relaties aan te gaan kunnen vergroten, evenals op de vraag hoe spontaniteit en toewijding hierop inspelen.

Wat betekent non-dualiteit?

Non-dualiteit gaat over anders leren denken en daardoor meer eenheid kunnen voelen met je omgeving. Het denken in uitersten en tegenstellingen lijkt steeds meer de norm te worden. Dit geldt heel duidelijk in de politiek, maar ook in ons dagelijkse leven dringt de afgescheidenheid zich vaak aan ons op. Stress, eenzaamheid, depressie, ADHD en veel andere psychosomatische klachten zijn het gevolg.
Centraal in de lezingen staat de vraag hoe we in deze gespleten wereld toch harmonisch om kunnen gaan met de uitdagingen die op ons afkomen. Hoe we ondanks de hectiek voldoende rust en vertrouwen in onszelf kunnen voelen. En hoe we deze essentiële zaken kunnen delen met vrienden en collega’s. Meer weten over non-dualiteit, betekent meer weten over levenskunst.

 

Meer weten?  https://www.zen.nl/rotterdam/lezing.html