Theater na de Dam

Jongeren over de geschiedenis van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog


vrijdag 4 mei –  21.00 uur

zaterdag 5 mei – 16.00 uur en 21.00 uur

 

Kaarten kosten €5.

Klik op onderstaande button, scroll dan naar beneden en klik op DATA & TICKETS. Je kunt ook voor de voorstelling een kaartje aan de kassa kopen.

 

reserveren

 


Theater na de Dam foto

Jongeren uit Rotterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Pleun Peters en Jasper Vaillant in de geschiedenis van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Revolte.

 

Wat doe je als er voor je ogen onrecht wordt gepleegd? Kijk je weg of grijp je in?

Revolte is een locatievoorstelling over de passiviteit van de groep en de moed van het individu. Over lamgeslagen zijn en in beweging komen. Bevriezen en terugvechten. Het hazenpad en de weg naar medemenselijkheid.

 

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

 

Regie: Pleun Peters & Jasper Vaillant

 

Spel: (jongeren) Arieson Bregita, Niky Hook, Jiade Meeder, Aya Ighiri, Suheda Eroglu, Cheraidy Gambier, Chanel Arnhem, Zofia Langier, Youssef Attia, Zila Kashishian, Mercy Kataiike, Adriana Kopaca, Hayat Saleh, Sandra Saadeh, Sandy Saadeh, Elena Simeonova, Aya Hamami, Khaqan Ul Haq Awan, Loubna Kossaimi en Layali Aljamal

 

Productie: Anne van Buuren

 

Met dank aan:  Lucia Petrus Mavo, Wolfert College