TOUT FINIT PAR DES CHANSONS – VOORSTELLING & CD RELEASE

Zangeres Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker nemen u mee door naoorlogs Parijs.


vrijdag 5 oktober – 20:00 uuruitverkocht-2

Entree: gratis

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT!!!reserveren


diana poster Tout finit par des chansons

 

Wees welkom in naoorlogs Saint Germain des Prés; de plek in Parijs waar een diversiteit aan kunstenaars, filosofen, dichters en singer-songwriters avant la lettre elkaar vonden, vooruit hielpen én inspireerden. De plek waar het existentialisme van Jean Paul Sartre hoogtij vierde met Juliette Gréco als boegbeeld én de plek waar jonge mensen met een gemeenschappelijk oorlogsverleden hun hoop deelden op een betere toekomst. Het resultaat: poëzie, muziek, schoonheid…

Met dezelfde eenvoud en intimiteit waarmee indertijd de grote chansonniers in wording optraden in kelders en cafés, brengt Diana van der Bent haar favoriete chansons van onder meer Barbara, Brel, Brassens, Moustaki, Ferré en Gainsbourg ten gehore. Paul den Bakker begeleidt haar op gitaar.

Met anekdotes over deze bijzondere chansonniers en de mensen die hen een duwtje in de rug gaven op hun pad naar wereldfaam, krijgt u niet alleen een chanson-voorstelling maar een heel tijdperk cadeau.

De projectiebeelden van Ruben Maalman maken de beleving compleet en laten u heimwee krijgen naar naoorlogs Saint Germain des Prés. Zelfs al u er toentertijd niet bij was…

 

Tout finit par des chansons’ bestaat uit:

Diana van der Bent (zang en vertelling), Paul den Bakker (gitaar), Ruben Maalman (projectiebeelden), Piet van der Pas (regie).

Deze voorstelling is ter gelegenheid van de presentatie van het album ‘Tout finit par des chansons’, dat opgenomen en geproduceerd werd in samenwerking met platenlabel TRPTK.

Speciaal voor dit feestje is Russische top-celliste Maya Fridman te gast om de muziek extra kracht bij te zetten.