Workshops Tessa Vugts

 

 

Tessa Workshop voor docenten Tessa VugtsEén van de aktiviteiten die plaatsvinden in repetitieruimte ’t Fundament zijn workshops.

Tessa Vugts geeft diverse workshops in ’t Fundament. Docenten-trainingen improvisatie en spelvormen in leren. En maskerworkshops.

 

Tessa is niet opgegroeid met theater, maar na een aantal workshops en een grote productie in Barendrecht is zij gestart met theatersport bij ‘de Buren van Marlies’ en ontstond ‘Tante T’ waarmee Tessa improvisatielessen op scholen ging geven en maakte voorstellingen met kinderen op basis van improvisatie.

 

Improwerkt ontstond. Met als inspiratie, de grondlegger van theatersport Keith Johnstone, startte Tessa trainingen voor docenten met als basis improvisatie en spel als bindende factor. In mei geeft Tessa tweemaal de cursus ‘Speel je mee?’ in ‘t Fundament.

 

Het gaat Tessa er om 21-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. Improvisatie is aan vele vaardigheden verbonden.

 

Tessa Maskerworkshop Tessa VugtsOp initiatief van Tessa Vugts geeft Steve Jarend maskerworkshops in repetitieruimte ’t Fundament. Een interessante training waarin mensen via een ‘trance-mask’ (een half masker) en spiegels intuïtief reageren op zichzelf, waarbij men wordt gevoed door de trainer. Het blijkt dat mensen via een half masker extraverter reageren.

 

Het spel met ‘Full masks’ zonder woorden maakt dat er verhalen ontstaan. Het publiek vult zelf tevens een verhaal in.

 

Tessa is van plan om de docententraining ook elders in het land voort te zetten. Ook denkt zij aan een maskerworkshop voor beginners en gevorderden.

 

Meer informatie over trainingen en aktiviteiten van Tessa is te vinden op: http://www.improwerkt.nl/ en http://www.tantet.nl/