Concert Arabische Tarab

Nawa Ensemble


Zaterdag 6 oktober 2018 – 19:30 uur

reserverenTickets online: € 15,-
Tickets aan de deur: € 18,-


Ali Al FaseehFinal Poster Aangepast-1

Tarab is de Arabische muziek van extase, dans en poëzie.
Het behoort tot de grote klassieke muziektradities van de wereld en blijft van grote invloed op hedendaagse artiesten als Asma Lmnawar, Asala Nasri en Kazem Al Saher.

Het Nawa Ensemble vertolkt op authentieke wijze standards uit de Arabische Tarab. Ook moderne composities met een ‘Tarab-twist’ komen aan bod. Het ensemble wisselt meditatieve improvisaties af met energieke, ritmische nummers.

Het Nawa Ensamble bestaat uit:

Jamil Al-Asadi (Qanun): Studeerde aan het gerenommeerde Conservatorium van Baghdad en speelde met topartiesten uit de Arabische wereld zoals Kadim Al Saher, Assala Nasri en Rachid Gholam.

Ali Al-Faseeh (Zang): Studeerde Arabische zang in Cairo en aan het Concervatorium van Beirut. Met zijn authentieke benadering brengt hij Tarab invloeden uit verschillende streken samen.

Abdelrahim Simlali (Viool): Is voormalig lid van het prestigieuze Nationaal Orkest van Marokko en speelt vandaag onder meer met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Modar Salama (Percussie): Studeerde aan het Concervatorium van Damascus en speelde op toonaangevende podia in en buiten het Midden-Oosten.

Hamed Al Shabi (Nay): Studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium van Homs (Syrie) en speelt regelmatig op grote podia.

 

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/237525306881726/

Contact:  arabic.culture.house@gmail.com

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Andalus Taalinstituut.