Literaire salon

Dichters en schrijvers lezen uit eigen werk in de foyer van Theater ’t Kapelletje


 

Zondag 12 november – 13.30 uur    

Toegang € 5,–

 

reserveren

 

 


IMG_3074

 

 

Rob de Moes en Pim Wiersinga presenteren:

 

ZONDAG 12 NOVEMBER IN LITERAIRE SALON

Theater ‘t Kapelletje

 

MARCEL MÖRING EN BIANCA BOER IN PROGRAMMA DEBUTANTEN

 

In Debutanten buigt een gevestigde auteur zich over de tekst in wording van een aankomende schrijver of dichter. En vertelt hij over zijn eigen debuut en wat hier bij kwam kijken.

Hoe kwam zijn eerste boek tot stand? Hoe woog hij de adviezen en kritiek van anderen: tijdens zijn schrijfproces en nadat zijn roman verscheen?

Hoe onbevangen, overtuigd of eigenwijs moet een auteur in wording zijn, als daar een richtlijn voor bestaat?

En vooral: welke suggesties heeft hij voor de debutant van nu op basis van diens manuscript?

 

Op zondag 12 november spreekt Marcel Möring (die in 1990 debuteerde met het bekroonde Mendels erfenis) in Debutanten met Bianca Boer over haar aankomende boek Draaidagen dat in 2018 zal verschijnen. Moderator is Hans Sibarani, directeur Woordnacht. Van Bianca Boer verschenen eerder gedichten; en van haar korte verhalen(gebundeld in Troost en de geur van koffie) werden enkele in het Duits en het Engels werden vertaald. Draaidagen is haar debuutroman.

 

Het programma is de eerste preview van Festival Woordnacht 2018 dat op 13 en 14 april a.s. plaatsvindt in het centrum van Rotterdam en waaraan opnieuw een scala aan Rotterdamse, landelijke en Vlaamse auteurs zal deelnemen. Wat gaan zij doen, op welke podia zijn ze te zien en: welke namen zijn intussen al bekend?

Hans Sibarani zal – voorafgaand aan het gesprek met Marcel Möring en Bianca Boer – op deze middag alvast een tipje van de sluier oplichten. Mis dit bijzondere programma niet!