Het kind achter de ogen

monodrama over liefde, angst en passie van een moeder van een kind met het Downsyndroom


26 januari 2019 – 20:00 uur.

 

Toegang: € 12,- bij bestellingen via What’s app. Telefoon 0031-6-53668320.

Aan de kassa op de dag van de show zijn de kaarten € 15,-


Flyer The Child 2019 jpg.001“Het kind achter de ogen” is een monodrama over liefde, angst en passie van een moeder van een kind met het Downsyndroom, geschreven door Nava Semel, dat in de jaren tachtig al veelvuldig gespeeld werd in diverse in talen en landen.

 

Dit bijzondere stuk is in in de jaren tachtig al veelvuldig opgevoerd in diverse talen en landen. Het is in een nieuw jasje gestoken door regisseur Lia Koenig, die door velen ‘the first lady of the Israëli theatre’ wordt genoemd. Op haar achtentachtigste speelt en regisseert ze nog steeds. Dankzij haar kleurrijke ervaring op het podium heeft ze “Het kind achter de ogen” geregisseerd, dit keer voor Erga Netz.

 

Erga Netz, geboren in Israël, woont al meer dan dertig jaar in Nederland. Naast producent en regisseur van documentaires en films en producent van culturele en sociale evenementen is zij theaterproducent en actrice. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit in Tel Aviv (film en televisie) en volgde diverse theaterworkshops. Ze werkte daar bij de Israëlische educatieve omroep en als filmregisseur.

In 2010 trapte ze in Nederland af met de Nederlandstalige productie van “Het kind achter de ogen” samen met regisseur Jos Groenier en Loes Hegger als actrice in de hoofdrol.

Zeven jaar later produceerde Erga Netz “The Marriage Certificate”, een toneelstuk van Ephraim Kishon, geregisseerd door Roy Horovits. Ze speelde ook zelf in dit toneelstuk, bijgestaan door Israëlische en Nederlandse professionele en amateuracteurs: Michael Koresh uit Israeël, Tomer Pawlitcki, uit Nederlands, Yasmin Kedar, Maayan Licht en Natalie Paz Israëlie-Nederlands.

 

Deze 45 minuten durende eenakter wordt opgevoerd in de originele taal, Hebreews met Engelse ondertitels. Na afloop is er een discussie moment met gelegenheid tot het stellen van vragen.