Het Pandora project

Theater ’t Kapelletje presenteert ervaringstheater


000 Reserverenvrijdag 9 november – 20:00 uur

 

000 Reserverenzaterdag 10 november – 20:00 uur

 

Toegang: € 12,50


PP-poster5

Volgens de Griekse mythologie maakte de god van het vuur, genaamd Hephaestus, in zijn werkplaats de eerste vrouw: Pandora.

 

Aanvankelijk was het een metalen beeld, maar het was zo mooi dat Zeus besloot het leven te schenken.Toen gaven alle goden haar op hun beurt een geschenk: schoonheid, kracht, slimheid, handigheid, overredingskracht. Hera gaf haar de nieuwsgierigheid die haar geen moment met rust zou laten.

 

Zeus zond Pandora als geschenk aan Epimetheus die haar tot zijn vrouw maakte. Als huwelijksgeschenk kregen zij een mooie doos, versierd met goud en edelstenen. Deze doos zat op slot, maar Zeus had de sleutel erbij gegeven en tegen Pandora gezegd dat als ze gelukkig wilden leven, ze de doos nooit moest openen.

 

Op een bepaald moment won de nieuwsgierigheid het en opende Pandora de doos. In een klap kwamen daar alle tegenslagen en onheil uit die een mens maar kunnen treffen: ziektes, verbittering, pijn en alle mogelijke kwaad. Als laatste kwam echter de hoop eruit, in de vorm van een vogel. Dat was de boodschap van de troost voor de mensheid.

 

Het Pandora Project is ervaringstheater (immersive theatre) waarbij de toeschouwer zich onderdompelt in zwarte dozen, onverwachte ontmoetingen en een eigen beeld van hoop. Get in the box!

 

 

Een geheel vernieuwende theaterervaring, die je niet mag missen!