High tea met Hoge Noten

 

Koren zingen voor koren


25 november – 13:00 uur

 

Alleen toegankelijk voor leden van de deelnemende koren.


De formule is eenvoudig, het resultaat ontzettend leuk en leerzaam: 4 koren inspireren elkaar door hun eigen repertoire  voor elkaar te zingen. Popkoren, kerkkoren, close harmony, vrouwenkoren, shantykoren, klassieke koren, mannenkoren, gospelkoren, multiculturele koren, kamerkoren – hoe groter de variatie, des te verrassender de ontmoeting.

En samen genieten zij van een heerlijke High Tea.

 

 “Voor ons was het een uitdaging met 3 andere koren te zingen. Je weet niet wat zij gaan zingen en wat hun niveau is, maar dat is ook het leuke aan deze middag! Zo verschillend, maar ook de reacties naar elkaar toe: erg leuk om te horen. Zeker voor herhaling vatbaar!”
Dit schrijft Ineke Schipper van Vrouwenkoor “De Sirenen” n.a.v. één van de vorige korendagen.

 

Deze keer zijn van de partij:

 

Korendag Rotterdamsch-Schoon-summerconcert-A.Kers-81Het Erasmus Studentenkoor Rotterdamsch Schoon heeft een stevige band met Theater ’t Kapelletje. Niet alleen deden zij al verschillende keren mee aan onze korendag; zij repeteren ook nog eens elke week in onze repetitieruimte ’t Fundament.

 

Het is  een koor bestaande uit zo’n 35 jonge studentes met verschillende nationaliteiten. Ze zingen onder leiding van dirigent Robert Verheul en zingen met name popnummers maar  vinden het ook leuk om eens een uitstapje te maken naar bijvoorbeeld volksliederen of wat klassiekere stukken.

 

Wat het koor zo bijzonder maakt, is de vrijheid die ze hebben, de energie, de muzikaliteit en de inzet van alle meiden. Samen zetten ze elk jaar een geweldige prestatie neer, ondanks het feit dat iedereen ook nog eens fulltime studeert of werkt.

 

korendag after eight

 

 

Een ander koor, dat we al meerdere keren in het theater hebben mogen verwelkomen is After Eight. Zij waren van de partij bij eerdere korendagen, maar zij verzorgden ook optredens tijdens de opening van het nieuwe theaterseizoen in Het Verborgen Theater (zie foto hiernaast).

 

Evenals het ESK Rotterdamsch Schoon zingen zij onder leiding van Robert Verheul. Het is een gemengd koor van sopranen, alten, tenoren en bassen.

Het repertoire is gevarieerd: licht klassiek, modern, wereldmuziek enz.: van dansliedjes uit de Middeleeuwen tot moderne klassieke liederen, van Jurriaan Andriessen tot opzwepende liederen uit Zuid-Afrika en mooie ballades uit Oost-Europa.

 

 

 

 

korendag stadhuiskoor

 

 

 

Het Stadhuiskoor Rotterdam bestaat uit een gezelschap van gedreven  ambtenaren van de gemeente Rotterdam, die de tijd zoeken en vinden om naast hun werkzaamheden even te ontspannen door samen te zingen onder leiding van Etienne Weeda.

 

Ook dit koor was eerder te beluisteren in High Tea met Hoge Noten.

 

Het repertoire is afwisselend.

 

 

 

Korendag Rottes-Mannenkoor-DRUKW-2016-2-0577-600x400De Koninklijke Zangvereeniging “Rotte’s Mannenkoor” is verreweg het oudste koor in dit gezelschap. Het begon meer dan 160 jaar geleden als een koor voor gegoede burgers in Rotterdam en wel op 11 maart 1854.

Het koor is altijd een typisch Rotterdams koor geweest en heeft bij belangrijke gebeurtenissen gezongen. Het zong o.a. bij de opening van Rotterdam als Culturele Hoofdstad van Europa in 2001, de viering van de honderdste verjaardag van het Witte Huis (in 1898 het hoogste kantoorgebouw van Europa) en bij de opening van de Erasmusbrug in 1996.

 

Het koor zingt een uitgebreid en gevarieerd repertoire. Naast het klassieke mannenkoorrepertoire, operaliederen, missen, Slavisch repertoire en bij gelegenheid ook populaire liederen.

 

Sinds 1 januari 2016 is Hans van der Toorn de energieke en beproefde vaste dirigent van het koor.

 

De volgende korendag is op 17 februari 2019.

Er hebben zich al enkele koren ingeschreven, maar er zijn zeker nog koren welkom!

Je kunt je aanmelden bij beheer@theaterkapelletje.nl.