Literaire Salon

Dichters dragen voor uit eigen werk en het publiek mag reageren op wat zij horen.


zondag 24 maart – 14:00 uur; zaal open 13:30 uur

Toegang: € 7,50

000 Reserveren

 

 


logo literaire salon

DE GEDICHTENSALON IS TERUG
Op zondag 24 maart – de eerste zondag van de Boekenweek – organiseren Theater ’t Kapelletje en
de Literaire Salon Rotterdam weer een Gedichtensalon. Dichters dragen voor uit eigen werk en het publiek mag reageren op wat zij horen.

Voor de dichters die optreden in Theater ’t Kapelletje is dichten meer dan een hobby,; ze zijn amateurs in de ware betekenis van het woord: liefhebbers. Liefhebbers van het net zo lang slepen met woorden en slijpen aan zinnen totdat een gedicht precies zegt wat ze bedoelen. Theater ’t Kapelletje maakt zich sterk voor amateurkunst en biedt deze dichters niet alleen een podium.

De moeder de vrouw
Aan de optredende dichters is gevraagd een Rotterdamse versie te maken van het gedicht De moeder de vrouw van Martinus Nijhof, het gedicht waaraan het thema van de Boekenweek ontleend is, dat voor veel ophef zorgde. Dat gedicht begint met de bekende regel ‘Ik ging naar Bommel om de brug te zien’, die gevolgd wordt door: ‘Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden / die elkaar vroeger schenen te vermijden, / worden weer buren’. Regels die zomaar op Rotterdam van toepassing zouden kunnen zijn.

 

Wilt u als dichter een bijdrage leveren aan deze Gedichtensalon?

Klik dan hier voor meer informatie

Neem dan contact op met Liliane Waanders: 06 48 63 01 67, liliane.waanders@worldmail.nl