banner Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF april 2024

Weer een bijzondere theatermaand:

zaterdag 6 april: Toneelleesclub in 't Fundament

TLC010 Flyer voorklein
We gaan dit seizoen verder met de toneelleesclub!
Samen om de tafel een toneelstuk lezen.
Altijd welkom. Theatermakers Brecht Hermans en Mauricio De Vries zijn gastheer.
Deelname is gratis en iedereen kan meedoen: alle leeftijden, goede en minder goede lezers, één keer of elke keer, zoveel je kan en wil.info en aanmelden

woensdag 10 april: Oost West thuis best

OostWestthuisbest
Op woensdag 10 april 2024 spelen de leerlingen uit 5H
en 6V van het Wolfert Dalton college hun eindexamenvoorstelling Oost West thuis best. De leerlingen hebben deze voorstelling volledig zelf geschreven:
Een enthousiaste groep mensen woont vredig samen in een woongemeenschap. Maar wat gebeurt er met de gemeenschap op het moment dat er financiële problemen ontstaan?

info en kaarten

vrijdag 12 april: In de Kijker

IdK-logo-def (002)klein
In deze door Theater 't Kapelletje georganiseerde serie zijn dit keer Eddy Geerlings en zijn kinderen Eva-Lise en Erik-Ward te gast. Gastheer Hein Snijders bevraagt ze over hun rijke ervaringen in en buiten het theater.
info en kaarten

13 en 14 april: De Fanclub

De Fanclub flyer (1)-page1
Met trots presenteert Moes & Co haar eerste grote toneelvoorstelling "Heino's Fanclub". Deze muzikale komedie vertelt het verhaal van Ans, Betsie, Els en Lies met al hun eigenaardigheden, kwetsbaarheden, onzekerheden en hun liefde voor Heino. Kom je ook gezellig meeblèren met "Rosamunde"?

info en kaarten

26 april: StukGoedFestival vierde editie

SGF-campagnebeeld-insta-0424
Na drie stormachtige edities organiseert Theater
't Kapelletje weer een StukGoedFestival.
Een bruisende, afwisselende avond vol met korte stukken, gemaakt door gepassioneerde liefhebbers.
O.a.Theatergroep STUK, theatergroep Maatje Meer, Woolshop en choreograaf Neil Dolan.
Voor het hele programma, klik op: info en kaarten

Kom zingen bij een van onze zanggroepen:

elke Maandag in 't Fundament

BLMA nieuwsbrief april (2)
Zanggroepen worden ingedeeld naar geboortejaar:
Staat jouw geboortejaar er niet bij? Niet getreurd! Stuur ons een mail, dan kijken we naar een oplossing.
Wanneer Geboortejaar
Maandag 17.00 2011-2014
Maandag 18.00 2003-2006
Maandag 19.00 1990-2000
Maandag 20.00 volwassen
Door samen te zingen en te werken aan vocale pop arrangementen ontwikkel je niet alleen je muzikale gehoor, maar samen zingen maakt je blij! We werken tijdens onze groepszanglessen o.a. aan een gezond stemgebruik, meerstemmig zingen, ‘blenden', timing en performance. Dat allemaal aan de hand van unieke vocale pop arrangementen.De zanglessen worden gegeven door onze zeer gedreven en ervaren zangcoaches.

Speciale actie; in de maand april kun je bij ons een gratis proefles komen volgen!!!!!

Meld je nu aan door je leeftijd en contactgegevens te mailen naar info@babettelabeij.com
en dan zien we je hopelijk snel in ’t Fundament!

In memoriam Ted Boskamp

29 september 1934 - 9 maart 2024

Er was altijd zo veel theater
zo veel creativiteit
zo veel humor
zoveel gelach
En nu is het zo stil........
Wij gaan je missen
ted boskamp portret
Wij ontvingen het droevige bericht dat Ted Boskamp, medeoprichter van ons aller theater, op zaterdag 9 maart jl. op 89-jarige leeftijd is overleden.
Sterke drijvende krachten achter de toneelvereniging R'71 waren Ted en Janny Boskamp.
De toneelvereniging maakte en speelde in de jaren '70 op diverse plekken in Rotterdam en was al lange tijd op zoek naar een eigen speelplek. Na een langdurig proces, eindeloze overleggen, heel veel werk en inzet werd het voormalige kerkje van het Emmahuis omgetoverd tot een mooi intiem vaudeville theater. Een lang gekoesterde droom van Ted kwam uit en Theater 't Kapelletje was geboren. Onder de bezielende leiding van Ted werd op 11 januari 1985 de eerste voorstelling "De Twee Wezen" gespeeld. Ontelbaar veel andere voorstellingen hebben daarna, op het kleine podium, de volgende 40 jaar het theaterlicht mogen zien. Vanaf het balkon van zijn nabij gelegen woning keek Ted altijd met trots naar zijn geliefde theater.
Lees meer over de beginjaren van Theater 't Kapelletje in het boekje "Negentig Stoelen".
Klik hiervoor bovenaan onze home pagina op "Over ons" en je vindt het onder "Historie".
En verder

Afscheid van onze penningmeester Karin Lucas

Op 10 maart jl. nam Karin Lucas afscheid als bestuurslid en penningmeester van Theater
't Kapelletje. Zij heeft deze taak ruim zeven jaar vervuld en daar zijn we haar erg dankbaar voor. Vooral tijdens de corona - pandemie was het niet eenvoudig om het theater financieel gezond te houden, maar door de professionele en volhardende manier waarop Karin onze financiële zaken heeft gemanaged, kunnen we als theater weer "gezond" de toekomst in.
Als blijk van waardering en ten afscheid kreeg Karin een mooi afscheidskado en natuurlijk de stoel op de tribune van het theater aangeboden. Karin, heel veel dank voor al je werk en we hopen je natuurlijk nog vaak in Theater 't Kapelletje als toeschouwer, en nu ook als familielid, te zien!

Onze nieuwe penningmeester: Robert van der Leeden

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om mijzelf voor te stellen als nieuwe penningmeester bij Theater ’t Kapelletje. Ik ben Robert van der Leeden en ben 66 jaar oud, geboren en getogen Rotterdammer, maar nu sinds drie jaar woonachtig in de historische binnenstad van Dordrecht.
Ik ben altijd werkzaam geweest in de belastingadvieswereld bij verschillende grotere en kleinere werkgevers. Mijn 50e verjaardag was het moment voor mij om de stap naar zelfstandigheid te maken, eerst met enkele oud-collega’s en daarna bijna tien jaar met mijn goede vriendin Lisa. In deze periode heb ik in deeltijd mijn master Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit afgerond. Nadat wij in 2019 ons kantoor hadden verkocht ben ik als zzp’er aan de slag gegaan en ik heb nu nog een kleine praktijk. Voorts vervul ik enkele vrijwilligersfuncties waaronder sinds 2015 die van penningmeester van amateurtoneelgezelschap De Maasstadspelers in Rotterdam. Daardoor is
foto Robert van der Leedennieuwsbrief
Theater ’t Kapelletje voor mij geen onbekend terrein. Ik heb mij graag aangemeld om de ontstane vacature van penningmeester in te vullen. Ik zie er naar uit om samen met de andere bestuursleden en alle vrijwilligers de activiteiten in ons theater te begeleiden, de financiën in goede banen te leiden en te houden en daarnaast te genieten van al het moois dat in ’t Kapelletje wordt gemaakt!

Graag tot ziens in ons mooie theater!

Column van Hein Snijders:

“Dat heb ik nooit geweten, dat er hier midden in het centrum van Rotterdam zo’n leuk theatertje is!” Hoe vaak we dat niet te horen hebben gekregen (en nog bijna dagelijks krijgen).
Het theater bestaat in 2025 veertig jaar. 40 jaar! Dat is toch best wel lang. Hoeveel mensen zouden in al die jaren de gang naar ’t Kapelletje gemaakt hebben? Dat moeten er toch een paar duizend zijn…of ben ik nou te optimistisch? Laat ik het dan anders zeggen, het theater verdient zo’n hoog aantal in elk geval wel. Dus het verbaast me ook steeds weer, dat niet iedereen die een keer een voorstelling heeft bezocht niet wat vaker terugkomt. Want, hoeveel moois is hier niet te zien geweest? Kijk eens naar dat prikbord in de foyer, waar elke groep die in het theater een voorstelling c.q. optreden heeft gegeven een tastbare herinnering heeft achtergelaten. Ik vrees dat we langzamerhand zwaardere pluggen en schroeven nodig hebben, anders valt dat bord binnenkort met een donderende klap op de grond. Wat een verscheidenheid; en wat een enthousiasme ook. Dat laatste blijkt wel uit het met de pen op de talloze flyers en affiches toegevoegde commentaar zoals “Dank voor alles!”, “Het was een feest!”, “Wat een fijne en gastvrije sfeer” en “In één woord: geweldig!”
Zo ervaar ik het zelf ook als ik ‘t Kapelletje bezoek of participeer in een voorstelling: het is altijd weer een warm bad waar je in terecht komt.
Maar het is wel goed om te realiseren dat zo’n bad onderhoud verdient; en zorg. Anders koelt het water af of -erger nog- wordt het water afgesloten. En het is ook goed om te beseffen hoeveel mensen -naast natuurlijk onze betaalde (super)krachten Dick en Patrick- zich met dat onderhoud en die zorg bezig houden, en die ons een warm hart toedragen; ook daarvan stijgt de temperatuur van het water…. Vrijwilligers, technici, bestuursleden, Familie. En in de regel totaal belangeloos. Dus voor hén wil ik in deze column een diepe buiging maken: voor de vaak onzichtbare groep mensen, zonder wie Theater ’t Kapelletje er helemaal niet zou zijn…

Hein Snijders
maart 2024

Let op: van der Sluysstraat afgesloten voor verkeer!!!

vdsluysstraatopgebrokenklein
vdsluysstraatopgebroken1klein
Vanaf 24 maart j.l. is de van der Sluysstraat opgebroken voor herstelwerkzaamheden aan de riolering. Dit gaat enige weken duren. Hierdoor is de ingang aan de "achterkant" van Theater 't Kapelletje lastig bereikbaar en is hier tijdelijk ook geen parkeermogelijkheid.

Word ook familielid van Theater 't Kapelletje

tK-flyer-familie-defjpg_Page1-300x211
Zoals veel organisaties heeft ook Theater
't Kapelletje een club van vrienden, die ons financieel steunt.
Wij noemen dat onze familie.
De familie telt reeds meer dan honderd leden en groeit nog steeds, gelukkig!
Sluit je je ook aan?
Meer info...

Je ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee, of omdat je onlangs contact met ons theater had. Verder krijgen alle familieleden de Nieuwsbrief.
Geen belangstelling meer? Stuur een email naar pr@theaterkapelletje.nl

Theater 't Kapelletje
Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de
huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)

Email theater: beheer@theaterkapelletje.nl
Email repetitieruimte: fundament@theaterkapelletje.nl
Website: https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet