NB-kop02

NIEUWSBRIEF NOVEMBER- 2020

.. Tja ..

Waren we na de lockdown van het voorjaar net met veel enthousiasme aan het nieuwe seizoen begonnen en hadden we net onze eerste voorstellingen achter de rug en begonnen spelers, medewerkers en publiek te wennen onder "corona-omstandigheden" naar het theater te gaan...
En daar komt de "tweede golf"! Strikt genomen hadden we wellicht nog even door kunnen gaan met maximaal 30 toeschouwers, maar op 3 november maakte het kabinet bekend alle theaters tot 19 november te sluiten. En afhankelijk van de ontwikkeling van de besmettingscijfers is het mogelijk, dat deze maatregel nog wordt verlengd of bv. in Rotterdam wordt aangevuld met een avondklok. Dat wil zeggen, dat ook de voorgenomen Monologendagen eind november en de jaarlijkse wintervoorstelling rond de kerst moeten worden uitgesteld
. Als je al kaarten had gekocht voor een voorstelling die we hebben moeten annuleren, nemen wij contact met je op.
We
proberen natuurlijk de geannuleerde voorstellingen alsnog te laten plaatsvinden, zodra dat veilig kan. Volg de Nieuwsbrief of kijk op onze website https://theaterkapelletje.nl voor het laatste nieuws.
TV Rijnmond
Ook TV Rijnmond besteedde aandacht aan de situatie in Theater 't Kapelletje.
Klik op de afbeelding om de reportage te zien.
Hieruit blijkt, dat ook al zijn er geen voorstellingen, het toch bruist van het leven in het theater.
Of misschien moeten we zeggen: bruiste. Want nu ook amateurkunstbeoefening zoals acteren, blazen, dansen en zingen tot 19 november niet is toegestaan met meer dan 2 personen, of 1 huishouden, betekent dat, dat ook een deel van dit soort activiteiten in het theater of in 't Fundament de komende weken geen doorgang kan vinden. Als je twijfelt of een bepaalde activiteit doorgaat, neem dan contact op met degene die deze organiseert.

Daarom in deze nieuwsbrief geen uitgebreide informatie over komende voorstellingen, maar meer over hoe je kunt helpen om het theater overeind te houden, enkele algemene nieuwtjes en wat er onder meer in onze repetitieruimte 't Fundament gebeurt.
Maar we hopen van ganser harte, dat het virus snel onder controle is en dat we de Nieuwsbrief weer kunnen gebruiken om je enthousiast te maken voor mooie, nieuwe voorstellingen.

Noodfonds

In de vorige Nieuwsbrief werd al aangekondigd, dat er een Noodfonds wordt opgericht, voor het geval dat het voortbestaan van Theater 't Kapelletje in gevaar zou komen, nu er voorlopig nauwelijks inkomsten zijn, terwijl de meeste vaste kosten gewoon doorlopen.
Binnenkort ontvangt u een extra Nieuwsbrief, waarin de plannen van dit fonds worden uitgelegd en natuurlijk ook, hoe u daar een bijdrage aan kunt leveren.

Afscheid Truike Reichert

Truike_ToesJarig_
Sinds 2010, toen het beheer van Theater 't Kapelletje werd ondergebracht in een zelfstandige stichting, maakt Truike Reichert deel uit van het bestuur.
Ook voor die tijd was zij al sterk betrokken bij het Rotterdamse amateurtoneel, bijvoorbeeld in het RCA.
Met ontembare inzet en enthousiasme heeft zij zich ingezet om het theater te ontwikkelen en te behouden als een plaats, waar zowel spelers als publiek zich thuis voelen. Zelf staat zij ook regelmatig op de planken, zoals bv. (bijna) jaarlijks in de wintervoorstelling en in haar optredens met Maatje Meer.
Binnen het bestuur houdt zij zich vooral bezig met zaken als de Familie en personele aangelegenheden. Maar even gemakkelijk staat zij achter de kassa, of helpt zij de boel schoon te maken als dat nodig is. Na 10 jaar vindt ze het echter weleens welletjes.
In verband met de corona zal in een beperkt gezelschap afscheid worden genomen.
Truike, heel erg bedankt voor alles wat je voor het theater gedaan hebt! En we hopen je nog vaak in 't Kapelletje te zien om zelf op te treden of te genieten van een mooie voorstelling.

Het zal niet gemakkelijk zijn een geschikte vervanger voor deze duizendpoot te vinden.
Wij denken daarbij vooral aan iemand, die haar portefeuille kan overnemen en die een warme belangstelling voor het amateurtheater koppelt aan een zakelijk inzicht. Gezien de verdere samenstelling van het bestuur denken wij vooral aan een vrouw zo rond de 40 à 50.
Als je denkt, dat dit iets voor jou zou zijn, of als je de aandacht wilt vestigen op een geschikte kandidaat, laat dat dan even weten aan bestuur@theaterkapelletje.nl.

Nederlandse Acteursschool in 't Fundament

Halina Reijn-bew-5
Op 5 oktober was het zover: De Nederlandse Acteursschool nam na audities met een groep van 13 deelnemers de vloer en ruimte van repetitieruimte ’t Fundament te baat. We zijn verheugd dat DNA naast de hoofdvestiging te Apeldoorn een dependance heeft gevonden bij Stichting Theater ’t kapelletje. De Nederlandse Acteursschool biedt volwassenen een plek waar zij in een kleine groep hun acteerkwaliteiten kunnen ontwikkelen op een hoogwaardig niveau.

De deelnemers worden verwend met vakkundige docenten, maar dat betekent ook ‘hard werken’.
Op maandag 19 oktober konden de deelnemers zich laven aan de vakkennis van Halina Reijn.

De deelnemers van De Nederlandse Acteursschool krijgen iedere maandagmiddag een half jaar lang les van bekende acteurs en actrices uit het werkveld. O.a. Rian Gerritsen, Bas Keijzer. Camilla Siegertsz, Eva van der Gucht en Bartho Braat zijn op de opleiding te gast.

Zolang Covid-19 het wil toelaten zien we prachtige dingen ontstaan in ’t Fundament. Lichting 7 van De Nederlandse Acteursschool: alle succes en plezier.

Studio te huur

studio
Beneden de foyer van het theater bevindt zich een kleine studio, die bij uitstek geschikt is als bijvoorbeeld oefenruimte voor jonge musici.

Huurprijs en verdere voorwaarden: in nader overleg.

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met beheer@theaterkapelletje.nl .
Maak geheel vrijblijvend een afspraak om de ruimte eens te bekijken en kijk of deze ruimte iets voor jou is en of je het eens kunt worden over de voorwaarden.

En verder ...

Lotte Velvet wint Amsterdams Kleinkunst Festival

Af en toe zie je een berichtje, waarin de naam opduikt van iemand, die we eerder als jong artiest in Theater 't Kapelletje konden zien optreden en die zich verder heeft ontwikkeld.
Zo won Lotte Velvet (artiestennaam van Lotte Vermeulen) op 26 oktober de Sonneveldprijs èn de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.
lotte Vermeulen annevanzantwijk
Meer info: klik hier. Lotte trad meermalen in Theater 't Kapelletje op, zowel in het cabaretprogramma van Arie Vuyk als in de Gedichtensalon. Lotte, van harte Proficiat!!!
En we hopen je natuurlijk nog eens in ons theater te zien!
uithangbord banner1
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je ooit bent opgegeven als abonnee of omdat je onlangs nog contact met ons theater hebt gehad.
Geen belangstelling (meer)? Meld je dan af met de knop "Uitschrijven" hieronder.
Uitschrijven | Abonnement beheren
Theater 't Kapelletje, Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)
E-mail: beheer@theaterkapelletje.nl / fundament@theaterkapelletje.nl
Website:https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet