banner Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF februari 2023

19 februari Korendag "High tea en Hoge Noten"

fotokorendag1x1
Smaakmakende koren uit Rotterdam en omgeving treden voor elkaar op in de sfeervolle theaterkapel.
Er is nog plaats voor een koor.
Dus meld je snel aan!info en aanmelden

4 en 25 februari: Toneelleesclub Noord in 't Kapelletje

Leesclub Noord
In november en december 2022 startte in Theater 't Kapelletje de pilot van een nieuwe toneelleesclub. 30 deelnemers kwamen langs om 'Wie is bang van Virginia Woolf' en 'Troje Trilogie' te lezen. De gesprekken die spontaan ontstonden tussen oudere en jongere lezers waren goud waard. Daarom gaan we in 2023 verder met de toneelleesclub! Vanaf zaterdag 4 februari komt theatermaker Brecht Hermans om de 3 weken langs, telkens met een andere toneeltekst. Wil je meelezen? Stuur dan een mailtje naar toneelleesclub@gmail.com.

Deelname is gratis, je kiest zelf of je 1 keer of alle keren komt, iedereen welkom, zelfs alleen luisteren mag als je liever niet voorleest.

Alle data: zaterdag 4 februari, 25 februari, 18 maart, 8 april, 29 april, 20 mei, 10 juni, 1 juli
van 14:00 tot 16:00 uur

4 maart 2023: Stukgoedfestival -De tweede editie-

Insta-beeld4mrtSGF
Na een mooi, boeiend en verrassend eerste StukGoed Festival in november 2022 organiseert Theater ’t Kapelletje een tweede editie. Een avond vol met korte stukken.
info en kaarten

24 maart: Paul Cherryseed - terecht op weg

Paul Cherryseed1x1 - Foto (terecht op weg) - foto Simone de Blouw
Paul Cherryseed is al meer dan 10 jaar onderweg als troubadour. Maar waarom is hij eigenlijk op weg? Is dat wel terecht? En komt er wel wat van terecht? Cherryseed vertelt over zijn reis, en wie hij daarbij allemaal – inclusief zichzelf – is tegengekomen.
Foto: Simone de Blouw
info en kaarten

31 maart en 1 april: Pandora IV De keuze

PIV-flyer02klein
Theater ’t Kapelletje presenteert Pandora-IV, de keuze. Immersief theater waarbij je je onderdompelt in een voorstelling die rondom het publiek wordt gemaakt. Met een verhaal over het Proveniershuis, dat vijf eeuwen lang aan de Schiekade lag. Maar ook verhaal over zorg, geheimen en de ander. En vooral een verhaal over kiezen. Kom met een leeg hoofd, en laat de voorstelling binnen.De kaartverkoop start binnenkort via onze website
En verder

21 januari jl: Vrijwilligersdag theater 't Kapelletje

Theater 't Kapelletje kan niet bestaan zonder de inzet van haar ruim veertig vrijwilligers, die bardienst doen, schoonmaken, onderhoud plegen, helpen in de tuin, verven, besturen, en wat al niet meer. Als dank daarvoor was het daarom goed om dit jaar weer eens een vrijwilligersdag te houden. Dick Oskamp schreef in de uitnodiging; neem een paar wandelschoenen mee! En dus kwamen de genodigden met wandelschoenen aan naar het theater op die koude, winderige 21e januari. De koffie met taart bij de ontvangst smaakte goed en het was lekker warm en gezellig in de foyer, maar lang duurde dit niet: de jassen, dassen en mutsen moesten weer aan, en in een lange rij toog het naar de tramhalte voor een stadstour door Rotterdam met de historische tram. Op de Blaak werd het gezelschap gedropt om onder begeleiding van een stadsgids de rest van de tour lopend te volbrengen. Dit was gelukkig goed vol te houden door de heerlijke warme broodjes kroket, waarop we op het marktplein werden getrakteerd. Terwijl iedereen toch wel Rotterdammer is of er al heel lang woont was het toch verrassend wat er allemaal nog te ontdekken valt. Zoals deelnemende vrijwilligers het verwoordden: "Ik zit meer op de fiets dan in de tram en dan is zo'n andere view toch weer goed om nieuwe dingen op bekende plaatsen te ontdekken vanuit een andere perspectief" en "Zo fantastisch met het trammetje…. en de verrassingen onderweg! Zo bijzonder dat je nooit op die manier naar je eigen stad kijkt!"
Dick, bedankt voor het organiseren van een geslaagde vrijwilligersdag!
Wil je ook vrijwilliger worden? Denk dan aan Theater 't Kapelletje; genoeg te doen!
tram3vrdklein
stadstourjan2023klein
tram5klein
tK-flyer-familie-defjpg_Page1-300x211
Zoals vele organisaties heeft ook Theater
't Kapelletje een club van vrienden, die ons financieel steunt.
Bij Theater 't Kapelletje noemen we dat onze familie.
De familie groeit nog steeds en wij hopen snel ons 100e familielid te verwelkomen.
Meer info...

Je ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee, of omdat je onlangs contact met ons theater had. Verder krijgen alle familieleden de Nieuwsbrief.
Geen belangstelling meer? Meld je dan af met de knop Uitschrijven

Theater 't Kapelletje
Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de
huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)

Email theater: beheer@theaterkapelletje.nl
Email repetitieruimte: fundament@theaterkapelletje.nl
Website: https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet