banner Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF juli 2023

1 juli: Toneelleesclub Noord in 't Kapelletje

Zaterdag 1 juli is de laatste toneelleesclub van dit seizoen om 14:00 uur in 't Fundament. Theatermaker Brecht Hermans komt om de drie weken langs, telkens met een andere toneeltekst. Wil je meelezen? Stuur dan een mailtje naar toneelleesclub@gmail.com.

Deelname is gratis, je kiest zelf of je één keer of alle keren komt, en iedereen is welkom,
zelfs alleen luisteren mag als je liever niet voorleest.
We willen graag een vervolg in het nieuwe seizoen en die intentie is er ook; Brecht Hermans is druk in de weer met het vinden van subisidies en het oprichten van een stichting om dit mogelijk te maken. Dus hou vooral onze website in de gaten!!!
TLC Noord Frank Stoks-1klein
Tekening van Frank Stoks: de deelnemers aan de toneelleesclub in de tuin van 't Kapelletje

Zaterdag 1 juli: The Spark Factory

sparkandfriends
Let’s end the season with a bang! What a year! To celebrate the summer,
SPARK has concocted a show featuring all its 2022-2023 ultimate hits
more info and tickets

8 juli schoonmaakdag in Theater 't Kapelletje

schoonmaak 3 bericht
Aan het eind van een geslaagd seizoen en voor de zomerstop houden we in en om het theater weer grote schoonmaak!! En daar zijn helpende handen bij nodig. In materiaal en verzorging van de inwendige mens is voorzien. Zaterdag 8 juli a.s. van 11.00 - 17.00 uur.
Koffie met gebak, lunch en borrel achteraf.
Aanmelden bij Dick Oskamp beheer@theaterkapelletje.nl
Na de schoonmaakdag is er tot eind augustus een zomerpauze voor het theater en haar personeel en vrijwilligers. Wil je contact dan kun je natuurlijk altijd een e-mail sturen naar beheer@theaterkapelletje.nl. Zodra we terug zijn krijg je een reactie.

We wensen iedereen een fijne en inspirerende zomer!

Gezocht: 1) bestuurslid/secretaris vanaf september 2023 en 2) assistentie bij werkzaamheden penningmeester

1) Theater 't Kapelletje heeft een bestuur, bestaande uit vijf leden. We zijn op zoek naar een opvolger voor onze secretaris, Martin van Haeften. Dus ................................................
ligt je hart bij het theater en alles wat daar gebeurt, vind je het leuk om mee te denken en te praten over het reilen en zeilen binnen ons theater, en heb je tijd om eens in de vijf à zes weken onze vergaderingen voor te bereiden en te notuleren? Dan nodigen we je van harte uit om dit bij ons te melden via ons email adres bestuur2@theaterkapelletje.nl, dan praten we hierover graag verder met je!
2) Ook zijn we op zoek naar iemand die onze penningmeester wat werk uit handen kan nemen bij het invullen van subsidie aanvragen voor onze producties bij verschillende fondsen; je hoeft geen accountant of financieel deskundige te zijn, maar het zijn wel werkzaamheden die wat nauwkeurigheid vereisen. Mail naar bestuur2@theaterkapelletje.nl als het je wat lijkt, dan nemen we contact met je op.

Nu te zien in onze tuin: veel bloeiende wilde planten...

voorjaar in de tuin1

........................... en ook veel brandnetels, maar het is er heerlijk toeven!

voorjaar in de tuin2

3, 10 en 17 september: korte cursus straattheater

Straattheater voorkant 2 klein
Voordat er theaters waren, werd theater op straat gespeeld.
Hier geen betekenisvolle stiltes, subtiele teksten en psychologische dubbele bodems, maar actie, humor en herkenbaar spel. Straattheater is verslavend en eerlijk, want als het publiek er niks aan vindt, loopt het door.

Reinier van Mourik heeft tien jaar op straat gespeeld, in binnen- en buitenland. Graag wil hij anderen laten kennismaken met deze theatervorm. In drie bijeenkomsten gaan we aan de slag met een simpel verhaal en presenteren we het eindproduct in de tuin van 't Kapelletje.
meld je aan bij reiniervanmourik@hetnet.nl

Zaterdag 9 september: "Verborgen Theater"

VT_FLYER_2023kleiner
Het Verborgen Theater: de seizoensopening van Theater 't Kapelletje, waarbij in alle hoeken van het theatergebouw korte optredens te zien zijn. Van toneel tot dans tot koorzang tot klassieke muziek tot cabaret. Als toeschouwer maak je een theatrale rondreis langs deze optredens.

Zaterdag 9 september vanaf 19.00 uur
Entree € 5,00 Rotterdampas € 2,50

meer info en tickets
En verder

De column van Hein:

OVERPEINZINKJE…

Als voorzitter van het bestuur -waarom ik als zodanig gevraagd ben is me nog steeds niet helemaal duidelijk, het zal wel met de energie te maken hebben die als (overigens ongediagnosticeerd) ADHD’er kennelijk van me afstraalt- ben ik nu veel vaker dan voorheen op stille momenten in het theater. De foyer is leeg, de bar onbemand, eh sorry, onbemenst, het trappenhuis zonder nieuwsgierige voetstappen, de zaal donker en publiekloos, de coulissen zonder nervositeit en de kleedkamer verstoken van bedrijvigheid. Met een kapstok vol kledingloze knaapjes en spiegels zonder de weerkaatsing van gespannen gezichten.
Het heeft wel wat weemoedigs. Als een schip dat bemanningsloos aan de kade ligt, wachtend op een volgende reis…
En opeens realiseer je je, dat de adem van elk theater mensen zijn. Zij zijn de ziel. Mensen die vorm willen geven aan hun fantasie, muzikaliteit, dromen en -soms ook- onzekerheid. Daarmee zoeken ze houvast en blazen ze -bijna letterlijk- leven in al die dode ruimtes. En wij als publiek hebben het voorrecht getuige(n) te zijn van al die scheppingsdrang. En putten daar op onze beurt energie uit. Hoop. Stof tot nadenken.
En elke voorstelling is eenmalig. Je maakt iets mee dat uitsluitend op dát moment gebeurt en daarna voor altijd afgelopen is. Het is waar, niet zelden wordt de volgende avond dezelfde voorstelling gespeeld, maar die is toch altijd anders. Andere dynamiek, andere spanning, andere temperatuur, ander…publiek. Hoe fantastisch is dat. En om daar als klein radertje deel van uit te mogen maken stemt…ja, dankbaar. Dat klinkt misschien wat gewichtig, maar toch voel ik dat zo.
‘t Kapelletje, kraamkamer van emoties. En daarnaast (voor ik het vergeet), heel veel gezelligheid. Hoe mooi is dat!

Hein Snijders, juni 2023

3 en 4 juni j.l: Geslaagde DakenDagen op 't Kapelletje

Op Zaterdag 3 en Zondag 4 juni organiseerde Rotterdamse Dakendagen (RDD) weer dit jaarlijkse festival, waar alle Rotterdammers en bezoekers van de stad welkom zijn op de daken, ook bij Theater ’t Kapelletje als onderdeel van de route met ZOHO en het Heinekengebouw. Bezoekers konden via de tuin en de brandtrappen naar het dak. Onderweg waren er posters met informatie met daarnaast gedichten over theater. Veel van de bezoekers waren ook erg geïnteresseerd in het verhaal van de locatie en de geschiedenis. Deze informatie kregen zij te horen via een koptelefoon met daarop een geluidsbeeld met informatie over wat zich onder het dak bevindt.
Het weer was uitstekend, dus in de tuin was het ook heerlijk toeven met een drankje en een hapje erbij, en hier werd ruim gebruik van gemaakt. Bezoekers waren ook erg nieuwsgierig naar wat er zich onder het dak bevond, maar konden dit jaar helaas geen kijkje nemen in het theater i.v.m. voorstellingen zowel op zaterdag als op zondag. Volgend jaar willen we proberen dit wel mogelijk maken.
Al met al mogen we spreken van een succesvol weekend, waarbij weer ruim 500 mensen kennis maakten met ons theater.
Crew Dakendagen 2023klein
De DakenDagen maker Kees, en crew Jana, Johan en Martin. Bedankt voor jullie inzet!
tK-flyer-familie-defjpg_Page1-300x211
Zoals vele organisaties heeft ook Theater
't Kapelletje een club van vrienden, die ons financieel steunt.
Bij Theater 't Kapelletje noemen we dat onze familie.
De familie groeit nog steeds en wij hopen snel ons 100e familielid te verwelkomen.
Meer info...

Je ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee, of omdat je onlangs contact met ons theater had. Verder krijgen alle familieleden de Nieuwsbrief.
Geen belangstelling meer? Meld je dan af met de knop Uitschrijven

Theater 't Kapelletje
Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de
huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)

Email theater: beheer@theaterkapelletje.nl
Email repetitieruimte: fundament@theaterkapelletje.nl
Website: https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet