banner Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF oktober 2023

Expositie Chris Ripken in Theater 't Kapelletje

Openingripkenklein
Vanaf 9 september is in de foyer van Theater 't Kapelletje werk te zien van de Rotterdamse kunstenaar Chris Ripken.
Zijn vrije werk, waarvan hij nu een kleine greep exposeert, is geïnspireerd door het door hem ervaren absurdisme van het leven. Humor, blijdschap, woede en teleurstelling probeert Ripken in een balans samen te brengen in zijn beeldende werk.

meer info

15 oktober: Muziekgroep Eigenwijs met "BARST"

flyer BARST 15 okt 2023-page1groter
Muziekgroep Eigenwijs met een muzikale voorstelling over de kloof tussen arm en rijk, die maar blijft groeien. Is die kloof een natuurverschijnsel of het gevolg van politieke keuzes? Hoe kan het anders?Meer info en kaarten

21 oktober: Menno Bandini's hypnoseshow "Unbreakable"

mennobandini 2023
Debuut van hypnotiseur Menno Bandini in theater
't Kapelletje. Hoe zou het zijn als je meer zelfvertrouwen zou krijgen op de momenten dat je dat nodig hebt? Dat je angsten kunt laten verdwijnen en meer kracht zou hebben?info en kaarten

29 oktober: Due; "Migliore" en "La stravaganza"

DUE - White_version vierkant
"Due" betekent "twee"; deze voorstelling is een "double bill", samengesteld uit twee een-akter toneelstukken, namelijk "Migliore" ("Beter") en "La stravaganza" ("De extravagantie"). Gespeeld door Italiaanse acteurs.
Kijk bij onze agenda voor uitgebreide informatie!

info en kaarten

16 en 17 november: StukGoedFestival - derde editie

SGF-campagnebeeld-insta-11-22-web 2023
Na een vliegende start van dit gloednieuwe festijn is Theater ‘t Kapelletje druk bezig met de organisatie van alweer een derde editie van het StukGoed Festival.
M

Half november staat het volledige programma per dag op de website. Kaartje kopen zou ik alvast doen!
meer info en kaarten

Zangschool in 't Fundament

zangschool
In 't Fundament (de repetitieruimte van Theater 't Kapelletje) hoor je sinds kort, iedere week, op maandag verschillende zanggroepen van de Babette Labeij Music Academy zingen.
De Babette Labeij Music Academy, kortweg de BLMA, staat bekend om zijn sterke zanggroepen voor jong en oud. Tijdens de groepslessen wordt er gewerkt aan o.a. een gezond stemgebruik, het samen 'mengen' en 'kleuren', timing en performance - en dat allemaal aan de hand van originele vocale arrangementen. De groepslessen worden gegeven door ervaren en bevlogen zangcoaches. Samen zingen is het leukste wat er is! Wil jij dat ook ervaren of je zoon of dochter? Je kunt nu eenmalig een gratis vrijblijvende proefles volgen in een van de Rotterdamse zanggroepen op de maandagmiddag of -avond. Aanmelden voor de gratis proefles kan door je contactgegevens en geboortedatum te mailen naar info@babettelabeij.com en vergeet niet daarbij te vermelden dat je interesse hebt in de gratis proefles in Rotterdam. Voor meer informatie over de zanglessen check de website www.babettelabeijmusicacademy.com

De column van Hein:

Start van een nieuw seizoen. Ik zit met Dick en Patrick aan de grote tafel van de foyer om bij te praten. Natuurlijk met thee, taart en takenlijstjes. Wat zijn de plannen? Hoe is de bezetting? Zijn er nog verlangens? We laten onze gedachten de vrije loop. Wat zou het leuk zijn om...maar ja, dat kost gewoon te veel geld. Dus dat kunnen we ons gewoon niet veroorloven. Die eeuwige strijd in de cultuurwereld tussen wensen en middelen, je wordt er soms zo gefrustreerd van. Dat je wordt gezien als sluitstuk, als overbodige franje. Terwijl kunst toch echt zuurstof is; en zonder zuurstof...geen adem. Geen lucht. Geen afleiding. Geen relativering.
Genoeg somberte. Actief zijn in een omgeving als Theater 't Kapelletje is namelijk allesbehalve somber. Het geeft energie, voldoening en inspiratie. Neem nou zo'n doordeweekse middag. Wat er allemaal niet voorbij komt. "Hee hallo, ik zou graag een salsa workshop willen geven", "Is er ruimte beschikbaar om cello te studeren?", "Wij zijn van plan met een groep studenten een aantal improvisatievoorstellingen te geven, wat zijn de mogelijkheden?", "Ik las op jullie website iets over een festival, ik heb een korte monoloog geschreven, zou dat iets zijn?", "Mogen we de foyer op een avond huren om een aantal dichters iets uit eigen werk te laten voordragen?", "Waar is de wc?", "Hebben jullie een beamer, want we zouden graag ter begeleiding van onze volgende maand te spelen voorstelling teksten willen projecteren", "Mijn vriend maakt erg mooie foto's met als thema eenzaamheid; zouden die misschien ergens geëxposeerd kunnen worden?", "Sorry, ik ben mijn fietssleutels vanmorgen vergeten", "Ik zou hier graag wat folders over mijn cursus poppenspelen willen neerleggen", "Mag ik me inschrijven voor jullie nieuwsbrief?", "Kunnen we hier volgende maand met de wijkraad vergaderen?", "Zou een van jullie ons kunnen helpen met ons lichtplan?" "Ik ben familielid, is deze foto geschikt om in het trappenhuis te hangen?" Allemaal enthousiaste mensen, van jong tot oud, van de Provenierswijk tot Hillesluis (en soms ver daarbuiten), van aarzelende beginneling tot door de wol geverfde performer, die allemaal zo hun dromen hebben waar ze iets mee zouden willen. En iedereen wordt te woord gestaan, niemand wordt afgewimpeld. Dát is 't Kapelletje. Thuishaven, theater, thermometer van de stad. Ik verheug me op dat nieuwe seizoen. En op veel publiek. Dus...tot ziens!

Met groet,

Hein
En verder

Word ook familie van Theater 't Kapelletje

tK-flyer-familie-defjpg_Page1-300x211
Zoals vele organisaties heeft ook Theater
't Kapelletje een club van vrienden, die ons financieel steunt.
Wij noemen dat onze familie.
De familie telt reeds meer dan honderd leden en groeit nog steeds, gelukkig!
Meer info...

Je ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee, of omdat je onlangs contact met ons theater had. Verder krijgen alle familieleden de Nieuwsbrief.
Geen belangstelling meer? Meld je dan af met de knop Uitschrijven

Theater 't Kapelletje
Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de
huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)

Email theater: beheer@theaterkapelletje.nl
Email repetitieruimte: fundament@theaterkapelletje.nl
Website: https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet