banner Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF januari 2023

Bestuur en medewerkers van Theater 't Kapelletje wensen jou een mooi Nieuw (theater)Jaar!!!

Kerstrand

Deze maand in Theater 't Kapelletje:

Nog 6 keer in januari: onze Winterproductie "KAAT DELI"

sluipwesp en Kaat 2
Onze jaarlijkse, traditionele, vrolijke wintervoorstelling voor de hele familie (van 6 tot 106 jaar)!!!! Dit jaar draait alles om de stoere piraat Kaat Deli, die in alle vrijheid met haar mede piraten op de Kaap woont. Dat vindt de burgemeester van Rotterdam niet goed; hij wil van de Kaap een nette buurt maken voor keurige burgers. Als dat maar goed komt!
Nog te zien op 4, 7 en 8 januari!!!!
Let op de dresscode: Kom als piraat verkleed!
info en kaarten

28 en 29 januari: "Partytime en UBU ROI"

flyer krt vierkant oktober
Na geannuleerde voorstellingen in oktober vorig jaar gaat KRT in reprise met maar liefst twee stukken per voorstelling.

Het KRT brengt twee uiterst verschillende verhalen. Met gastspelers. En een hele duidelijke pauze.

info en kaarten

4 maart 2023: "Stukgoedfestival" -De tweede editie-

campagnebeeld4mrt
Na een mooi, boeiend en verrassend eerste StukGoed Festival in november 2022 organiseert Theater ’t Kapelletje een tweede editie. Een avond vol met korte stukken. We zijn op zoek naar: regisseurs, amateurkunstenaars, groepen, studenten in de kunsten,
die een voorstelling van maximaal
15 minuten willen spelen.
De voorstelling mag de disciplines muziek, theater, beweging en woord in zich dragen.
Er is geen wedstrijdelement.
Ben je nieuwsgierig, heb je een goed idee, een spannend plan, een mooie performance,
een bestaand stuk, zoek je publiek?
Bel: 010-4677014, of stuur een mailtje naar: fundament@theaterkapelletje.nl
PIV-savethedate01pandora

12 november jl: Familiedag in Theater 't Kapelletje

Alle familieleden waren uitgenodigd voor de jaarlijkse familiedag op Zaterdag 12 november, die we gelukkig weer konden organiseren na de lange corona stilte. In de eerste plaats willen we hiermee onze trouwe familie bedanken voor hun steun, niet alleen in de vorm van een jaarlijkse donatie aan het Theater, maar ook als trouwe bezoeker, als vrijwilliger of als meedenker en -doener tijdens al onze evenementen. Maar ook is het goed om elkaar weer eens te zien en ideeën uit te wisselen bij de borrel, thee, koffie of limonade.
Bestuursleden Hein en Monique heetten iedereen welkom en konden vertellen wat er door het familiekapitaal inmiddels mogelijk is gemaakt; een nieuwe koelkast en oven zijn (eindelijk) aangeschaft en het wensenlijstje zal komend jaar verder voor een belangrijk deel afgevinkt kunnen worden.
De voorstelling "Hoe vet is dat" werd gespeeld voor de familieleden en hierna werd zakelijk leider Dick Oskamp tot zijn schrik lijdend voorwerp in een aflevering van "In de Hoofdrol", gepresenteerd door collega Patrick Bruggemans (zie de foto's hieronder). Oude bekenden van hem kwamen over hun ervaringen met Dick vertellen. Ook zijn gezin zat in het complot en deed een boekje over hem open. De foto's spreken voor zich, en Dick was gelukkig toch aangenaam verrast, liet hij ons na afloop weten.
Dick met familie2nieuwsbrief
kees en Dick borrelen2nieuwsbrif
Patrick en Reiniernieusbrief

Column

Eind van het jaar met de kleinkinderen naar de wintervoorstelling van ‘t Kapelletje. “Kaat Deli en de piraten van de Kaap”. Warm welkom geheten door een als altijd vaderlijke Dick; en Patrick met bolhoed bij de kassa. Op de tafeltjes in de foyer prijkt kerstversiering. Riet staat stralend in een zilveren glitter-outfit achter de bar. Ik bespeur verder geen bekenden, maar dat vind ik eigenlijk alleen maar een goed teken.
De zaal zit gek genoeg niet helemaal vol. Terwijl het toch echt een feestje is. Fijne liedjes, grappige dialogen, mooi toneelbeeld, onstuitbare acteurs en rake kostuums.
Ik zit tussen Ange en Simon -zo heten mijn kleinkinderen- in. Op de eerste rij.
Ange (ze is 3) kruipt regelmatig op m’n schoot, want ze vindt het natuurlijk toch zo nu en dan een beetje eng. Vooral de burgemeester. Terwijl die met z’n brilletje en die lichtgrijze haarkrans toch een beetje op mij lijkt….
Er zijn best wel veel volwassenen, die soms gierend van de pret en elkaar onderling aanstotend reageren op wat er op het toneel gebeurt. Familie van één van de acteurs? Ongetwijfeld. De kinderen zijn gek genoeg veel stiller. Ze kijken veeleer met open mond naar wat zich voor hun onervaren en nieuwsgierige ogen ontrolt. Rode konen. Voeten bungelend boven de grond. Voor sommigen is het vermoed ik hun eerste theaterervaring.
Want een ervaring blijft het. En wat mij betreft ook veel intenser dan een film. Het feit dat wat je meemaakt “uniek” is -er is geen één voorstelling hetzelfde- heeft toch iets magisch.
De voorstelling is afgelopen. In de foyer staat Riet nog steeds te glinsteren. Ze geeft Simon een glas water met een rietje en Ange een grootmoederlijke aai over haar krullen. Enthousiast springende kinderen worden in hun jasjes geholpen; ouders leiden ze met zachte dwang naar de uitgang. ‘t Kapelletje, het is steeds weer…thuiskomen. En bij de volgende productie: niet thuisblijven maar komen!!

Hein Snijders, 30 december 2022
En verder

Nieuwe expositie in de foyer vanaf 4 januari a.s:

Bernadette Willemen en Fred Vos

In maart 2020, tijdens het isolement van Covid19, besloten Bernadet Willemen en Fred Vos een collage-correspondentie te starten. Het formaat en het materiaal werden bepaald en toevoegingen met andere materialen of digitale bewerking stonden zij zichzelf niet toe. De een reageerde op de ander, in beeld, kleur, en inhoud.
Het resultaat ziet u in een selectie van hun werk in de foyer van Theater 't Kapelletje.
bernadette34anieuwsbrief

WORD JE OOK FAMILIELID VAN THEATER 't KAPELLETJE ?

tK-flyer-familie-defjpg_Page1-300x211
Zoals vele organisaties heeft ook Theater
't Kapelletje een club van vrienden, die ons financieel steunt.
Bij Theater 't Kapelletje noemen we dat onze familie.
De familie groeit nog steeds en wij hopen snel ons 100e familielid te verwelkomen.
Meer info...

Je ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee, of omdat je onlangs contact met ons theater had. Verder krijgen alle familieleden de Nieuwsbrief.
Geen belangstelling meer? Meld je dan af met de knop Uitschrijven

Theater 't Kapelletje
Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de
huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)

Email theater: beheer@theaterkapelletje.nl
Email repetitieruimte: fundament@theaterkapelletje.nl
Website: https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet