banner Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF december 2022

Kerstrand

Te doen deze maand in Theater 't Kapelletje

2 december: Oscar en Oma Rozerood

Oscar en oma rozerood 2 december 1x1
In Oscar en Oma Rozerood weet Ksenia twee uur lang te boeien en te ontroeren. Ze neemt alle rollen voor haar rekening en danst als een soort Peter Pan op, over en rond haar decorstukken. Je herkent snel de types en raakt gewend aan de speelse vertelvorm die dit oplevert.

info en kaarten

10 december: Hypnosetheater Rozeschijn en Manegeur:

De kracht van verbeelding

Dominik Messiaen vierkant 1200x1200
Waarschuwing! Jouw beeld over hypnose zal na deze voorstelling nooit meer hetzelfde zijn.
In deze voorstelling krijg je de unieke kans om hypnose zelf te ervaren op een respectvolle manier.
Interactief, intrigerend en origineel theater met het publiek als acteur en Dominik Messiaen als regisseur.
info en kaarten

16, 17 en 18 december: Blithe Spirit

voorstelling rest december 2022
Charles Condomine, an author suffering from writer’s block, organizes a séance with an eccentric medium to try and get some inspiration for his new book. Unfortunately, his plan backfires, and he instead gets haunted ...............

info en kaarten

Let op: deze voorstelling is in het Engels

23 dec t/m 8 jan: KAAT DELI en de piraten van de Kaap

flyer Kaat deli 2022-23-voorkant
Onze jaarlijkse, traditionele, vrolijke wintervoorstelling voor de hele familie (van 6 tot 106 jaar)!!!! Dit jaar draait alles om de stoere piraat Kaat Deli, die in alle vrijheid met haar mede piraten op de Kaap woont. Dat vindt de burgemeester van Rotterdam niet goed; hij wil van de Kaap een nette buurt maken voor keurige burgers. Als dat maar goed komt!

Let op de dresscode: Kom als piraat verkleed!

info en kaarten

Deze maand een column Hein Snijders.

Boodschap

Als bezoeker, speler of “maker” kwam ik best al vaak naar ‘t Kapelletje, maar als voorzitter kom ik er nu ook op momenten dat er helemaal geen artistieke activiteiten zijn. Zoals op die dinsdagmiddag in oktober. Patrick en Dick zitten achter hun bureaus druk te bellen en te plannen. Maar er zijn nog twee mannen. In een ruimte onder de toiletten. Want die lopen -zegt Dick- niet meer goed door. Loodgieters dus. Ik besluit een praatje met ze te maken. Een zware, wat oudere man met rode wangen van de couperose en een zorgelijke frons zit tot aan zijn ellebogen in een afvoerpijp te grutten. Naast hem staat een grote gele emmer met, laat ik zeggen, van alles wat de spijsvertering vermag op te leveren. En ander ondefinieerbaar spul. “Verstopt?” vraag ik onnozel. “Dat kan je wel zeggen. Ik dacht dat theaterbezoekers van die nette mensen waren…” merkt hij op. “Volgens mij zijn ze net zoals iedereen, maar heeft de afvoerpijp te weinig afschot”, zegt z’n jongere collega. Die laatste observering maakt me blij. Want ik zou het naar vinden als iemand zou denken dat de
gemiddelde theaterbezoeker onhygiënischer is dan z’n soortgenoot die thuis voor de buis hangt. “Het beste is als iemand na z’n toiletbezoek twee keer doorspoelt. Dat bevordert een vlotte afvoer”, zegt de rode-wangen-man. Ik zie het al voor me. Een mededeling op een kaartje met die aansporing in elke wc. Als een boodschap bij de boodschap. Nee, dat wordt geen agendapunt voor de volgende bestuursvergadering.
Twee uur later zijn ze vertrokken. De afvoerpijp heeft een mooie helling van zo’n 20 graden. Dick, Patrick en ik zijn er alle drie blij mee. “Laat nou dat publiek maar komen!”, roept Dick enthousiast. En zo is het…

Hein Snijders

Leesclub Noord

Toneelleesclub in Theater 't Kapelletje gestart

Toneelstukken zijn mooi om te zien maar ook leuk om te lezen. Zeker als je dat met elkaar doet. De Toneel Leesclub, bedacht uit passie voor theater en in het leven geroepen door Brecht Hermans, is na Rotterdam-West uitgebreid naar Noord, in Theater 't Kapelletje.
Op 26 november las een bont gezelschap, op leeftijd en jong, theater-ervaring of niet, 'Who's afraid of Virginia Woolf'. Bij het lezen van een toneelstuk ligt de aandacht vooral op tekst en taal: 'Wat staat er nu eigenlijk ?'. De aandacht gaat naar de essentie van de tekst. De lezers zijn de spelers, de theatrale interpretatie ligt letterlijk op tafel. De lagen in een toneeltekst worden als vanzelf aangeboord en zijn na het lezen dankbaar onderwerp van gesprek. Brecht praat passievol de scènes aaneen. Zijn kennis van toneelstukken is groot.

Op 17 december om 14.00 uur is de tweede Toneel Leesclub in Theater 't Kapelletje.
De Toneel Leesclubs in 2023 zijn in organisatie. Contact: toneelleesclub@gmail.com
En verder

Nog te bewonderen tot eind dit jaar in de foyer:

Afbeelding Vera Harmsen bij achtergrondapagina

werk van de Rotterdamse kunstenares Vera Harmsen

Beeldend kunstenares Vera Harmsen heeft haar atelier in Rotterdam Noord. Ze maakt schilderijen en assemblages. Tevens maakt zij kunst op locatie.
‘Gele bergen’ is de werktitel van deze expositie in theater
’t Kapelletje; een plek waar fantasie en een andere wereld gecreëerd kunnen worden, maar ook een wereld van verwondering en herkenning. Ook in het werk van Vera is sprake van een spel met de werkelijkheid.
Een gelaagdheid ontstaat door zich in bepaalde thema 's te verdiepen en mogelijk te herzien.

Sinterklaas met zijn Pieten in Theater 't Kapelletje

Sinterklaaszaal
Sinterklaas2

WORD JE OOK FAMILIELID VAN THEATER 't KAPELLETJE ?

tK-flyer-familie-defjpg_Page1-300x211
Zoals vele organisaties heeft ook Theater
't Kapelletje een club van vrienden, die ons financieel steunt.
Bij Theater 't Kapelletje noemen we dat onze familie.
De familie groeit nog steeds en wij hopen snel ons 100e familielid te verwelkomen.
Meer info...

Kerstrand
Je ontvangt deze nieuwsbrief als abonnee, of omdat je onlangs contact met ons theater had. Verder krijgen alle familieleden de Nieuwsbrief.
Geen belangstelling meer? Meld je dan af met de knop Uitschrijven

Theater 't Kapelletje
Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Vanaf de Schiekade: door het poortje tussen de
huisnummers 45 en 47 (het Emmahuis)
Tram 25 stopt bijna voor de deur (halte Walenburgerweg)

Email theater: beheer@theaterkapelletje.nl
Email repetitieruimte: fundament@theaterkapelletje.nl
Website: https://theaterkapelletje.nl/
MailPoet