Zaterdag 2 april j.l. hebben veel artiesten spontaan en belangeloos opgetreden in ons theater. De opbrengst van de kaartverkoop is inmiddels overgemaakt naar de stichting “Vrienden van Lelie zorggroep” in Rotterdam.

Zie hier de link voor meer informatie: Hulp Oekraïense kinderen met zorgvraag (vriendenvanleliezorggroep.nl)

Lelie zorggroep vangt een grote groep kinderen, met een zorgvraag, uit Oekraïne op. De groep arriveerde donderdag 17 maart jl. met familieleden na een reis van drie dagen of meer op locatie Charloisse Lagedijk in Rotterdam. De opvang kwam tot stand via het samenwerkingsverband Soft Tulip met Oekraïense zorgorganisaties waar Lelie zorggroep partner van is.

De opvang vindt plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. Nadat het verzoek tot opvang  begin maart aan Lelie zorggroep werd gedaan, is de opvang in korte tijd gerealiseerd. Met dank aan vele vrijwilligers binnen en buiten de organisatie en de steun van leveranciers van Lelie zorggroep die zaken zoals bedden, linnengoed en boodschappen beschikbaar stelden. Vanuit de vele betrokken mensen zijn ook zaken als kleding, meubels, spelletjes, zeep en allerhande verzorgingsmiddelen beschikbaar gesteld. Qua goederen zijn we voorlopig dan ook goed voorzien.

Op dit moment is er echter wel behoefte aan financiële steun om net even iets meer te kunnen bieden dan alleen bed, bad en brood en ‘schrale’ zorg voor deze speciale groep kinderen met hun familieleden. Uw financiële bijdrage, klein of groot, voor extra onkosten van de opvang en het organiseren van activiteiten die weer kleine lichtpuntjes zijn in hun leven, is dan ook van harte welkom!

Theater ’t Kapelletje bedankt de artiesten die van deze benefietavond een succes hebben gemaakt. Ook dank aan alle bezoekers die avond; zij betaalden allemaal 20 euro (sommigen zelfs meer) voor een kaartje, waardoor wij 1376 euro konden overmaken naar dit mooie project.