EXPOSITIE

Regelmatig organiseert Theater ’t Kapelletje tentoonstellingen van werken van beeldend kunstenaars in de foyer.
Op dit moment fotowerk van Kees Deenik.
Hij maakte een keuze uit werken uit twee eerdere exposities: Lost Message en London by Cube.

Maar zolang het theater (en dus ook de foyer) vanwege de coronamaatregelen is gesloten, is deze tentoonstelling helaas dus ook niet voor het publiek te zien.

LOST MESSAGE

In de openbare ruimte laten mensen overal boodschappen achter. Aanbevelingen, oproepen, aanbiedingen, liefdesverklaringen en waarschuwingen; op stickers, bordjes, papiertjes, verfsels en vlaggetjes; met lijm, plakband, punaises, kwast en schroeven. Boodschappen die soms een groot publiek maar soms ook niemand bereiken.
Alleen de wind, de regen en de tijd weet ze op te lossen in een vage afdruk, van wat eens bedoeld was om een ander te informeren.
Verloren boodschappen omringen ons voor wie het wil zien en zich af wil vragen wat bedoeld werd, verzonden of medegedeeld. Grillig vormgegeven restanten van iets wat belangrijk was om te vermelden.

LONDON BY CUBE

Het kleinood is drieënhalf bij drieënhalf bij drieënhalf. Het past in de palm van mijn hand. Een speeltje als een stressballetje, maar dan in de vorm van een kubus.

Voorop zit een lensje en bovenop, weggewerkt in zijn omhulsel, een ontspanknop ter grootte van een kwartje.
Ik richt vanuit de heup de box, in de holte van mijn hand, op een beeld dat mijn ogen zien en mijn hand stuurt.

Thuis zal ik weten hoe deze samenwerking is vertaald naar een beeld van de werkelijkheid. Als ik op bezoek ben in London is dit mijn private eye.