Theater ’t Kapelletje

Theater ‘t Kapelletje is een klein vlakke vloertheater aan de steeg tussen de Van der Sluysstraat en de Schiekade, vlakbij het centrum van Rotterdam. Ooit was het de kapel van het “Emmahuis” voor Ouden van Dagen. De zaal is volledig verbouwd tot een authentiek en gezellig theater. Het theater ademt een karakteristieke, intieme sfeer, waar spelers en publiek zich meteen thuis voelen.

Theater ’t Kapelletje wil in de regio Rotterdam hét podium zijn voor de amateurkunsten in brede zin. Wij bieden een podium, produceren voorstellingen en programmeren een divers en aantrekkelijk aanbod. Wij hebben een goede outillage met ruime technische mogelijkheden en een professionele licht- en geluidstechnicus.
Theater ‘t Kapelletje is bij uitstek geschikt voor kleinschalige voorstellingen: theater, dans, concerten, cabaret. Zowel professionals als amateurs treden hier graag op.
Op de tribune en het balkon is plaats voor maximaal 90 toeschouwers.

Er is een gezellige foyer. Hier kunnen bezoekers en spelers elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. Bij mooi weer kunnen we gebruik maken van de binnentuin.
In de foyer zijn regelmatig exposities te zien van beeldend kunstenaars.

Verder beschikt het theater over een grote repetitieruimte (’t Fundament) waar groepen kunnen werken aan hun productie, maar waar ook lessen worden gegeven in zang, dans en theater.