Pandora

Pandora II de Reis is volbracht. Geacht publiek, dank voor jullie overgave & vertrouwen.. wees achtzaam voor de boodschap in het flesje. Volg je ‘verlangen’ (goed woord, het verlengt iets.), je wensen, je mentoren, je helden.
Tot! Tot? snel? volgend jaar? gauw? Pandora liegt, of zegt het niet te weten.
Dank voor je komst. En was je er niet bij? Dan moet je het voor deze keer doen met de impressies op deze pagina en de verhalen van anderen.  Zie de reacties van toeschouwers en de foto’s van Kees Deenik hieronder. En de volgende keer  ??? ….

Een greep uit de reacties op Facebook:

“Gisteravond de voorstelling “Pandora – II De reis” gezien en ondergaan. Wat een bijzondere ervaring en belevenis was dat. Een aantal spelers en theatermakers nam ons mee op een reis: letterlijk door de uithoeken en krochten van het theater; figuurlijk naar allerlei verschillende plaatsen en situaties. Van China waar we het verhaal kregen te horen van het meisje Li en haar hondje Chen, naar de slaapkamer van twee jonge mensen die in bed liggen te piekeren over de belangstelling voor hun tentoonstelling chocoladepasta kunst, Van een radiostudio, naar de boze Agaath en de heer van het kwaad.
Proloog en epiloog werd gespeeld door Minnekus de Groot. Hij vertelde het verhaal over Lanseloet van Denemarken en zijn onbereikbare liefde Sanderijn.
De makers van deze voorstelling hebben me zeer verrast. Met zorg en veel energie hebben zij deze bijzondere gelegenheidsproductie vormgegeven. De tribune was voor de verandering weer eens naar voren gereden, en was bij de entree een zwarte sprookjesachtige tent gecreëerd. Buiten in de tuin stonden vuurkorven en lagen lichtsnoeren, liepen individuen in witte pakken. In het atelier was een woon-, en slaapkamer.
Er was veel belangstelling voor deze unieke productie. En terecht. Het publiek werd uitgenodigd om mee op reis te gaan naar een wereld die ze niet kende, om veranderd weer te keren. Ik heb me in dit avontuur mee laten voeren en ben zoek gegaan naar antwoorden. Antwoorden op vragen waarvan ik niet wist dat ik die had. Hoe bijzonder.”       –        Eric Heugens

“En wat was het fantastisch. De wijze les van een onbekende medereizigers uit de groep, in mijn flesje, was een schot in de roos. Bedankt voor de mooie reis” – Rieke Jansen 

“Wat was het een prachtige avond!!! Zo verrassend en theatraal ! Chapeau”  – Anneke Klerks 

“Helemaal mee eens! Ik heb zo genoten”   – Monique van der Stoel