Bizon Kid

 

Het is de laatste jaren traditie in Theater ’t Kapelletje om rond de kerst een familievoorstelling te geven. Helemaal in de traditie van de Engelse “pantomime”. Uitgangspunt is vaak een bekend verhaal, boek of toneelstuk, maar dat is meestal niet meer dan een kapstok om een dolkomische voorstelling te maken. Vaste ingrediënten zijn een flinke dosis spanning en humor, mannen in vrouwenrollen
(en omgekeerd), een actieve rol van het publiek (ech wel…!),  de handeling vindt plaats in de eigen omgeving, af en toe een knipoog naar de actualiteit en veel muziek. Elk jaar wordt het weer een voorstelling, waar jong en oud veel plezier aan beleven.

Dit jaar speelde het stuk zich af in het Wilde Westen (van Rotterdam natuurlijk), waar Bizon Kid Jim een list moest bedenken om het dorp te redden van de grote boef Lee T. met zijn bende. En na vele avonturen was het steeds weer verrassend, hoe hij er (uiteraard met hulp van het publiek) steeds weer in slaagde deze dreiging af te wenden.

Het werd een groot succes. Meer dan de helft van de voorstellingen was volledig uitverkocht. Zowel de jeugd als het wat oudere publiek hebben van de voorstelling genoten.

Een greep uit de spontane reacties:

  • ‘Geweldige voorstelling, mooi toneelbeeld, goede grappen, enthousiaste spelers’
  • ‘Alles klopt: spel, muziek, zang, één lange overrompelende scène, die ineens voorbij is.’
  • ‘Een lekkere groep bijzondere karakters die een hilarische cowboysfeer neer weten te zetten. Weer een echt pakkende familievoorstelling’.
  • ‘nog nooit zoveel plezier op een toneel gezien.’
  • ‘we kwamen vol verwachting naar ’t Kapelletje. En terecht. heel vrolijk naar huis met de hele familie, jullie hebben het weer overtroffen.’
  • ‘ de zang en muziek is geplaybackt toch, zo prachtig?’ (Nou, de muzikanten speelden gewoon live, hoor! – ech wel!!)

Kees Deenik maakte enkele foto’s om nog even na te genieten
(Klik op een foto om een vergroting te zien of om de hele serie te kijken).

En nu maar afwachten, wat er volgend jaar weer op het programma staat.

, hoor