Rotterdamse Dakendagen (RDD) is een jaarlijkse festival, waar alle Rotterdammers en bezoekers van de stad welkom zijn op de daken. De boodschap is eigenlijk heel simpel: je kan het dak op! En wanneer je daar bent ontdek je zeeën van nieuwe ruimte. Theater ’t Kapelletje deed in 2022 voor het eerst mee met dit festival.

Routing: Ingang bij ’t Fundament – tuin – trap buitenom naar galerij theater – trap naar dak – terug naar galerij (mogelijkheid theater te bezoeken) – buitentrap naar tuin – mogelijkheid voor horeca – uitgang bij ’t Fundament.

In de tuin, langs de route en op het dak stonden negen informatieborden (A1-posters) met relevante informatie over (de geschiedenis van) het gebouw en het theater. Voor deze borden werd door een lesgroep van Bas Kwakman, gedichten geschreven over (het) theater. Via een QR-code kon de bezoeker deze gedichten ook beluisteren (voorgelezen door de dichters).

Het festival werd weer door veel mensen bezocht en kent een hoge waardering. Het biedt een mogelijkheid om te laten zien dat Theater          ‘t Kapelletje een plek is waar de amateurkunsten kunnen bloeien en dat het een goede plaats is om te zijn. De enthousiaste reacties van het publiek laten een goed gevoel achter bij vrijwilligers en organisatie.

De opkomst en belangstelling voor dit project heeft onze verwachtingen overtroffen. Ook het slechte weer op zondag kon niet verhinderen dat velen ons bezochten. Het publiek was zeer belangstellend en veelal verbaasd dat een plek als Theater ’t Kapelletje bestond. Een deelname aan de RDD 2023 lijkt dan ook meer dan logisch.